Ferier i Spanien

Can Pastia, Mallorca

August 2021

Can Pastia er en god lille noget lang by langs en god strand, man kan så at sige ikke se hvornår byen skifter til næste by da de langs stranden er vokset sammen, men her er både hoteller med en god ro og også livlige områder hvor der bare er gang i den, stranden er en god finkornet sandstrand og rimeligt lavvandet et godt stykke ud og dermed også god til mindre børn. Nogle steder er der nærmest en lille lagune med strand hvor man kan hygge sig.
Can Pastia ligger ret tæt på lufthavnen og det tager kun ca. 10-15 minutter så er man i lufthavnen, og dette betyder også man mange gange kan høre og se fly lette og lande, særligt larmende er det jo naturligt når de starter fra lufthavnen.
Can Pastia er på den sydlige side af øen og også ret tæt på Palma by, som er Mallorcas hovedstad eller hovedby om man vil.

Jeg rejste med Spies Rejser og de havde udflugter til hele Mallorca så der var nok at tage ud at se på, jeg kan fremhæve Hams grotterne hvor man kommer dybt ned i grotter og ser drypsten i mange formationer og med rigtig hyggelig belysning, man får også en del at vide om grotterne.

Hotellet Sunprime Waterfront som jeg boede på var et voksenhotel så altså ingen børn på hotellet, som havde udmærkede værelser, en god pool, samt all inclusive. Man skulle kun over en lille ensrettet vej med en del let trafik før man var nede på stranden, og stranden er en såkaldt lille badebugt som er meget indsluttet og meget god at bade i, og det lige over for hotellets bagside hvor der også var en udgang, 

Hotellet ligger i et nogenlunde roligt hjørne af byen, men der er ikke langt til det pulserende liv, 5-10 minutters gang og man er midt i det pulserende liv.

Alcudia, Mallorca

August  2022

Her havde jeg valgt det nordlige Alcudia og igen lidt i udkanten af byen så der var ca. en kilometer til centrum af Alcudia, jeg rejste igen med Spies Rejser hvor jeg boede på deres store hotelkompleks Sunwing Alcudia Beach med flere afdelinger på samme sted, jeg boede i den store hovedbygningen Nuevas Palmeras i en god 2 værelses lejlighed med plads til 5 personer, billedet er fra stuen.
Stedet er et af Spies store familiehoteller og der er mange børn og der er også mange aktiviteter for børn der, men der er også aktiviteter for voksne og underholdning 5 aftener om ugen, som så foregik på nabohotellet i det store kompleks. Også her kunne man tilkøbe all inclusive som er en overvældende oplevelse med masser af mad og retter der kan vælges imellem, der er tilmed en speciel børnebuffet så man er sikre på at børn får nok at spise, der er også et udvalg for allergikere, og der er masser af mellemretter mellem de store buffet måltider. Og all inclusive drikkevarer virker også på nabohotellet hvor underholdningen er, og der er et større katalog over drinks man kan få med all inclusive.
Hotellet er lige på stranden så man skal bare lige over en gangsti og så er man på den brede strand som er virkelig lavvandet langt ud.

Også herfra er der udflugter nok at tage af til de mange steder på hele Mallorca.

Eneste minus med hotellet her er at buffetrestauranten er lige op ad den ene af de to pools, og dermed er der til frokost en del larm derfra, og i den udendørs del i et telt af restauranten er der også folk til den ene pool der render igennem i badetøj, og det er både børn og voksne der gør det, og det kan ikke undgås da det er den eneste vej til den pool. Men jeg havde nu ikke noget problem med dette.